Arjantin tangosunu Türkiye'ye getiren Metin Yazır'ın yetiştirdiği 20 hoca çeşitli ülkelerde açtıkları kurslarda yabancılara dans eğitimi veriyor.
Yozgat'ın Çayıralan ilçesinde doğan ve babasının çalışmak için Almanya'ya gitmesi nedeniyle bu ülkeye yerleşen Yazır, burada Arjantin tangosu ile tanıştı. Kısa sürede büyük beceriyle tangoyu öğrenen Yazır, bir süre sonra da dans kursu açtı.
AA muhabirine, öncelikle Münih'te dans kursu açtığını ve daha sonra 1997 yılında Arjantin tangosunu Türkiye'ye getirdiğini belirten Yazır, ilk dans kurusunu İstanbul'da açtığını söyledi.
Yazır, Türkiye'de Arjantin tangosuna insanların büyük ilgi gösterdiğini kaydederek, şöyle dedi:
''Açtığım dans kurslarında çok iyi hocalar yetiştirdim. Şu anda yetiştirdiğim 20 dans hocası ABD, Kanada, Almanya ve Rusya'daki kurslarda eğitim veriyor. Bir dönem ABD'de bir öğrencim Beyaz Saray'da sekreter olarak çalışıyordu. Bu sayede 1998 yılında Carlos Menem'in ABD'yi ziyaretinde Beyaz Saray'da düzenlenen tango gecesindeki gösteride dans ettim.''
Yurt dışı ve İstanbul dışında da dans kursları açtığını ifade eden Yazır, ''Amacım bu dansı tüm Anadolu illerine yaymaktı. Şu anda aralarında Ankara, İzmir, Mersin, Adana, Malatya ve Mardin'in de bulunduğu bazı kentlerde dans kurslarımız var. Bu illerde Arjantin tangosuna büyük ilgili var. Şimdi Diyarbakır'da kursu açtık. 20'ye yakın çift katılıyor. Bir yıl sonra bu sayı çok fazla olacak. Diyarbakır'da büyük potansiyel var'' diye konuştu.
|